Wat is Alpha?

Alpha is een cursus over de grondbeginselen van het Christelijk geloof en bestaat al meer dan dertig jaar. Het lesmateriaal wordt door alle denominaties binnen het christelijk geloof omarmd en dat is misschien ook meteen de kracht van de cursus. In Nederland zijn zo’n 1000 kerken betrokken en hebben zo’n 265.000 mensen de cursus gevolgd. Nicky Gumble (Groot Brittanië)  is de grondlegger.

Alpha is een cursus van 10 avonden en een deel van een weekeinde waarin we met elkaar praten over het Christelijk geloof en haar relevantie anno nu. Elke avond staat een ander thema centraal. Thema’s zijn bijvoorbeeld: ‘Is er meer in het leven?’ of ‘Wie is Jezus?’ of ‘Hoe kan ik verleiding het hoofd bieden’ of ‘Geneest God ook vandaag nog?’ of ‘Wie is de Heilige Geest?’.

Voor wie is Alpha?

Alpha is bedoeld voor iedereen. Jong en oud, kerkelijk en niet kerkelijk. Wat je met elkaar verbindt, is dat je meer wilt weten over het Christelijk geloof. Dat kan zijn omdat je er onbekend mee bent maar wel nieuwsgierig. Of omdat je misschien al lang gelovig bent maar veel vragen hebt. Of dat je je realiseert dat je geloof maar heel dun is en je dat graag wilt verdiepen. Wat de reden is dat je meedoet is niet belangrijk. Belangrijk is dat je je met anderen wilt verdiepen in het Christelijk geloof. Alle vragen mogen en iedereen is welkom!

Caroline Filius en Annelies Valkier geven de Alpha. Zij maken daarbij gebruik van (film)materiaal dat door Alpha Nederland wordt aangereikt. Ook betrekken zij de predikanten van Noord-Beveland bij het programma.

Hoe ziet een Alpha-avond eruit? 

Een Alpha-avond begint met gezellig samen eten. Na het eten wordt het thema van die avond ingeleid door de gespreksleider. Vervolgens praten we er in kleinere groepen over door. Bij Alpha is de vertrouwdheid van de groep en de onderlinge relatie belangrijk. Het gaat er niet om elkaar te overtuigen. Het gaat om het gesprek. Iedere mening telt en mag er zijn. De groep is veilig. Wij mogen getuigen, laat Gods Geest maar overtuigen!

Wanneer begint de Alpha?

Dit najaar zal de cursus op de woensdagavond gegeven worden. Woensdagavond 25 september van 19.30 uur tot 20.30 uur is er een informatie-uur. Dan geven we meer informatie over het programma en kun je je vragen stellen. Ook kun je dan kennis maken met het team en mogelijke deelnemers. De week erop, woensdagavond 2 oktober, is de eerste thema-avond van de Alpha Cursus. We beginnen met een gezamenlijke maaltijd om 18.30 uur. Rond 21.30 uur ronden we de avonden af.

Ja, ik doe mee!

Opgeven kan via onderstaand mailadres of via de website van alphacursus.nl

Wij zien naar je uit en zijn enthousiast om te beginnen? jij ook?! Geef je op en neem ook je buurvrouw, vriend, partner of collega mee.

Wil je eerst meer weten? Bel! Caroline Filius 06-53194839 / Annelies Valkier 06-51483917. Of stuur een mail naar info@alphanoordbeveland.nl of kom naar de informatieavond van 25 september!

Ik wil graag ondersteunen als teamlid!

Wil je graag meedoen als teamlid? Ook dat kan! Graag. Het is belangrijk om teamleden te hebben die de kleinere groepen mee kunnen leiden, die helpen met koken, die willen ondersteunen in gebed. Als dat je aanspreekt, neem ook dan contact met een van ons op!

Graag tot september!

Annelies en Caroline